fb in yt

Tηλέφωνο
+30 210-6921525
Ωράριο λειτουργίας Ιατρείου:
Δευτέρα–Παρασκευή: 9:00 π.μ. - 9:00 μ.μ.

Κοιλιοπλαστική

 

 

Η Κοιλιοπλαστική είναι η χειρουργική επέμβαση, που σχετίζεται με τη βελτίωση της αισθητικής εικόνας της κοιλιάς και του κορμού, γενικότερα.

Οι σοβαρές αυξομειώσεις βάρους, η εγκυμοσύνη, οι επεμβάσεις στην κοιλιακή χώρα, η γήρανση και κληρονομικοί λόγοι, προκαλούν μη αναστρέψιμες αλλαγές στο κοιλιακό τοίχωμα, με αποτέλεσμα τη χαλάρωση του δέρματος ή/και των κοιλιακών μυών αλλά και τη συσσώρευση λίπους. Ούτε η δίαιτα, ούτε η άσκηση μπορούν να εξαφανίσουν το τοπικό λίπος ή να διορθώσουν την περίσσεια του δέρματος της κοιλιάς.

Οι υποψήφιοι για την επέμβαση

Η Κοιλιοπλαστική, απευθύνεται σε γυναίκες και άνδρες. Ωστόσο, πρέπει να είναι σαφές ότι δεν αποτελεί μέθοδο αδυνατίσματος ή μείωσης του σωματικού βάρους.

Η απόφαση για την επέμβαση είναι καθαρά προσωπική και θα πρέπει να λαμβάνεται μετά από την πλήρη και λεπτομερή γνώση της όλης διαδικασίας.

Οι ιδανικοί υποψήφιοι θα πρέπει να:

  • είναι υγιείς με σταθερό σωματικό βάρος (πλησίον του ιδανικού)
  • έχουν ρεαλιστικές προσδοκίες
  • μην καπνίζουν ή να είναι πρόθυμοι να διακόψουν το κάπνισμα για 2 - 3 εβδομάδες πριν και μετά την επέμβαση, καθώς διαφορετικά, αυξάνεται ο κίνδυνος επιπλοκών
  • νιώθουν έντονη ενόχληση από την εικόνα της κοιλιάς (χαλάρωση, συσσωρευμένο τοπικό λίπος, ραγάδες)

Άτομα που έχουν υποβληθεί κατά το παρελθόν σε εγχειρήσεις στην κοιλιά, με αποτέλεσμα να έχουν ουλές σε συγκεκριμένα σημεία, είναι πιθανόν να μην μπορούν να υποβληθούν σε κοιλιοπλαστική.

Επίσης, όσες γυναίκες προγραμματίζουν μελλοντική κύηση, δεν θεωρούνται ιδανικές υποψήφιες για κοιλιοπλαστική και θα πρέπει να επανέλθουν μετά την κυοφορία.

Πριν την επέμβαση

Η λήψη πλήρους και λεπτομερούς ιστορικού, όπως και η ενδελεχής κλινική εξέταση είναι κεφαλαιώδους σημασίας για την διαμόρφωση του χειρουργικού πλάνου.

Η διερεύνηση πιθανής κήλης (ομφαλοκήλη, κοιλιοκήλη) γίνεται κλινικά, ή/και ακτινολογικά και εφόσον διαπιστωθεί, διορθώνεται χειρουργικά κατά τη διάρκεια της κοιλιοπλαστικής.

rantevouBanner

Η επέμβαση

Η επέμβαση πραγματοποιείται με γενική αναισθησία, σε ορισμένες περιπτώσεις συνδυαστικά και με επισκληρίδιο αναισθησία για καλύτερη μετεγχειρητική αναλγησία.

Ανάλογα με το βαθμό χαλάρωσης του δέρματος ή/και των κοιλιακών μυών αλλά και την ποσότητα του λίπους στο κοιλιακό τοίχωμα, διαμορφώνονται δυο τύποι κοιλιοπλαστικής: η κλασική κοιλιοπλαστική και η mini ( μικρή ) κοιλιοπλαστική. Η επιλογή της μεθόδου γίνεται από τον πλαστικό χειρουργό με βάση τις ενδείξεις.

Στην κλασική κοιλιοπλαστική, ανασηκώνεται το δέρμα της κοιλιάς και αφού κινητοποιηθεί ο ομφαλός, ανακατασκευάζεται το κοιλιακό τοίχωμα, αποκαθίσταται η χαλάρωση (διάσταση) των μυών με τη συρραφή τους και κατόπιν αφαιρείται το δέρμα και το λίπος που περισσεύει, τοποθετείται ο ομφαλός στη σωστή θέση και ολοκληρώνεται η επέμβαση με το κλείσιμο του τραύματος.

Σχεδόν πάντα, η κοιλιοπλαστική συνοδεύεται από λιποαναρρόφηση της κοιλιάς (λιπο-κοιλιοπλαστική). Η λιποαναρρόφηση δρα υποστηρικτικά και συμβάλλει στην ομοιόμορφη κατανομή του λιπώδους ιστού στο κοιλιακό τοίχωμα.

Ο συνδυασμός των δυο επεμβάσεων στον ίδιο χειρουργικό χρόνο, αποτελεί την πλέον σύγχρονη μέθοδο αντιμετώπισης της χαλάρωσης του δέρματος της κοιλιάς και της εκτεταμένης συσσώρευσης λίπους.

Η mini (μικρή) κοιλιοπλαστική, αφορά σε άτομα με μικρότερη χαλάρωση του δέρματος και περιορισμένη εναπόθεση λίπους, κάτω από τον ομφαλό. Είναι μικρότερη επέμβαση και δεν απαιτεί μετάθεση του ομφαλού, όπως η κλασική μέθοδος. Συνδυάζεται, επίσης, με λιποαναρρόφηση.

Η εγκάρσια (οριζόντια) τομή της κοιλιοπλαστικής, σχεδιάζεται πάντα χαμηλά ώστε να μην είναι εμφανής.

Νεότερα Δεδομένα : Η σύγχρονη ΛΙΠΟ-ΚΟΙΛΙΟΠΛΑΣΤΙΚΗ, περιλαμβάνει σημαντικές τεχνικές τροποποιήσεις, σε σχέση με το παρελθόν, προς όφελος των ασθενών. Η έκταση της κύριας επέμβασης, της κοιλιοπλαστικής, έχει δραστικά περιοριστεί (μικρότερη αποκόλληση ιστών/μικρότερο τραύμα), ενώ η συμμετοχή της λιποαναρρόφησης έχει αυξηθεί (ομοιόμορφη κατανομή του λιπώδους ιστού). Οι διαφοροποιήσεις αυτές έχουν οδηγήσει σε καλύτερα αισθητικά αποτελέσματα και το σημαντικότερο, σε μεγάλη μείωση του ποσοστού των επιπλοκών.

Η περίοδος της αποθεραπείας

Η παραμονή στην Κλινική, έχει περιοριστεί σε 1-2 24ωρα.

Με συνδυασμένες τεχνικές αναισθησίας, η κοιλιοπλαστική καθίσταται πλέον μια, σχεδόν, ανώδυνη επέμβαση. Θεωρείται απαραίτητη, η χρήση ειδικής ζώνης κοιλίας για 3-4 εβδομάδες.

Η επάνοδος στις δραστηριότητες είναι σύντομη (1-2 εβδομάδες) και γίνεται σταδιακά, ανάλογα με τη βαρύτητα της επέμβασης. Η άσκηση επιτρέπεται, μετά από 4-6 εβδομάδες.

Στη mini κοιλιοπλαστική, ο χρόνος αποθεραπείας είναι σαφώς μικρότερος.

Τα αποτελέσματα της επέμβασης

Η διόρθωση της χαλάρωσης, η τεντωμένη - επίπεδη κοιλιά, η λεπτή μέση, περιλαμβάνονται στα αποτελέσματα της επέμβασης και επιδρούν θετικά τόσο στη συνολική εικόνα του κορμού, όσο και στη λειτουργία της σπονδυλικής στήλης αλλά και τη στάση του σώματος, γενικότερα. Μαζί με την αισθητική αποκατάσταση επιτυγχάνεται και η λειτουργική βελτίωση, σε βάθος χρόνου. Η διατήρηση σταθερού σωματικού βάρους, η άσκηση και γενικά ο υγιεινός τρόπος ζωής, μεγιστοποιούν το αποτέλεσμα της επέμβασης, και τη διάρκειά του.

Κοιλιοπλαστική: Φωτογραφίες Πριν & Μετά

Περιστατικό 1

Περιστατικό 2

Περιστατικό 3

Περιστατικό 4

Περιστατικό 5

Περιστατικό 6

Κλείστε το ραντεβού σας με ένα κλικ

Συμπληρώστε τα στοιχεία σας και ο Πλαστικός Χειρουργός Τάσος Αναστασόπουλος θα επικοινωνήσει μαζί σας εντός 24 ωρών.

Το ιατρείο

 
 

Άγγελου Σικελιανού 12 , Νέο Ψυχικό

Σε σύγχρονες κτηριακές εγκαταστάσεις, υψηλών προδιαγραφών, όπου συμβαδίζουν η δημιουργικότητα και η τεχνολογική καινοτομία, παρέχονται ολοκληρωμένες υπηρεσίες Πλαστικής Χειρουργικής (Αισθητική – Επανορθωτική). Με ανθρωποκεντρική προσέγγιση, γνώση, σεβασμό και υπευθυνότητα, η έμπειρη επιστημονική ομάδα υλοποιεί τις Αρχές της Επιστήμης και της Τέχνης, με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής.

Go Top